Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών της Λακωνίας ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Με κοινή απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων τους, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», Λακωνικής και Μολάων «Γιάννης Ρίτσος», εντείνουν τη δράση που σκοπό έχει «να αρθεί η αντιπαιδαγωγική πολιτική των συγχωνεύσεων – συμπτύξεων τμημάτων, που πραγματοποιήθηκαν με απόφαση του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εν μέσω καλοκαιριού και στο Νομό Λακωνίας».

Σε υλοποίηση του κοινού πλαισίου δράσεών τους, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας (Διοικητήριο), τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30΄ το πρωί.

Τα αιτήματα
Με τη διαμαρτυρία αυτή, διεκδικούν οι εκπαιδευτικοί:

– Άμεση ανάκληση των αποφάσεων σύμπτυξης/συγχώνευσης τμημάτων και των αποφάσεων που αναστέλλουν την κατάτμηση των τμημάτων.

– Υλοποίηση του προγραμματισμού που έχει ήδη γίνει και προβλέπει διαχωρισμό των συγκεκριμένων τμημάτων με παιδαγωγικά κριτήρια, με βάση τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες, όπως έχει προταθεί και εγκριθεί από τις σχολικές μονάδες και τους εκπροσώπους του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

– Αλλαγή του αυταρχικού και συγκεντρωτικού μοντέλου διοίκησης της εκπαίδευσης

– Ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα για τα όλα σοβαρά ζητήματα που διαχρονικά ταλανίζουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Πηγή: lakonikos.gr