Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης συνεχίζονται την Κυριακή 15/09, στις 20:30, στην αυλή της Μεσοποταμίας, με την ταινία “PATERSON: του Τζιμ Τζάρμους.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζιμ Τζάρμους
ΠΑΙΖΟΥΝ: Άνταμ Ντράιβερ, Γκολσίφτε Φαραχανί, Μπάρι Σαμπάκα Χένλεϊ, Κλιφ Σμιθ
Κοινωνική κομεντί, 2016, ΗΠΑ, Έγχρωμη, 118′
Κυριακή 15/09 στις 20.30 στον κήπο της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο

Σχετικά με την ταινία:
Το Πάτερσον έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ των Καννών του 2016.
Πρόκειται για μια ματιά στην ζωή του νεαρού Paterson που είναι οδηγός λεωφορείου στην μικρή πόλη Paterson του New Jersey, παράλληλα όμως, τρέφει μεγάλη αγάπη για την ποίηση και γράφει τα δικά του ποιήματα στο “μυστικό του τετράδιο”.
Ζει μαζί με την κοπέλα του, τη Laura, που βάφει τα πάντα σε ασπρόμαυρα μοτίβα και ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια της country.
Η ταινία ξεκινά τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται μετά από μια εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο θεατής παρακολουθεί την καθημερινότητα του Paterson από τη στιγμή που θα σηκωθεί το πρωί μέχρι την καθιερωμένη του επίσκεψη στο τοπικό μπαρ το βράδυ και πώς αυτή η καθημερινότητα επηρεάζει τον ίδιο και τα ποιήματά του.
To Paterson είναι μια ταινία για την ποίηση της καθημερινότητας και μας θυμίζει πως, η πραγματική τέχνη, βρίσκεται στις μικρές και ίσως ξεχασμένες πόλεις, στις συζητήσεις των επιβατών του λεωφορείου, που “κρυφακούει” κάθε μέρα ο Paterson, στη βροχή ή ακόμη και σε ένα κουτί σπίρτα.

Πηγή: https://flix.gr/cinema/paterson-review.html



Το διαβάσαμε ΕΔΩ