Απανωτές κατολισθήσεις στον δρόμο για Κουμουστά (ΦΩΤΟ)

Αλλεπάλληλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον δρόμο που ενώνει το Ξηροκάμπι με τα Κουμουστά Φάριδος.

Ο αρχικός συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες σήμανε τη Δευτέρα (9/9), όταν υπήρξε ειδοποίηση για υποχώρηση μεγάλου όγκου βραχώδων πρανών, που έπεσαν στον οδόστρωμα καλύπτοντας το μεγαλύτερο πλάτος του. Επί τόπου έσπευσε ομάδα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, που με μηχάνημα έργου (τσάπα), προχώρησε άμεσα στη διάνοιξη της οδού με την απομάκρυνση υλικών που εμπόδιζαν την κυκλοφορία. Μία ημέρα αργότερα, όμως, την Τρίτη (10/9) εκτυλίχθηκε εκ νέου κατολίσθηση στο ίδιο σημείο της διαδρομής προς Κουμουστά. Το σήμα κινητοποίησης δόθηκε ξανά στην Πολιτική Προστασία Δ. Σπάρτης, συνεργείο της οποίας επανήλθε για να απομακρύνει βράχους και πέτρες που βρίσκονταν στο οδόστρωμα.

Το ευτύχημα ήταν ότι -και στις δύο περιπτώσεις- τη στιγμή της πτώσης των βράχων, δεν υπήρχε διέλευση οχημάτων ή πεζών από το σημείο. Ωστόσο, η Πολιτική Προστασία κρούει καμπανάκι, εφιστώντας εγρήγορση σε όσους διασχίζουν το εν λόγω οδικό τμήμα. Τονίζει συγκεκριμένα: «Το γεγονός αυτό επιβάλλει την αυξημένη προσοχή όσων κατοίκων ή επισκεπτών διέρχονται οδικώς από το συγκεκριμένο σημείο. Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί όταν διερχόμαστε από σημεία από τα οποία η σαθρότητα του εδάφους μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα».

Μετά τα τελευταία συμβάντα, ίσως απαιτηθεί τεχνική παρέμβαση στο επίμαχο ή και άλλα σημεία, καθώς οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να ευνοήσουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Πηγή: lakonikos.gr