Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Κωνσταντίνος Δρακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» από το 1996 μέχρι το 2024. Υπήρξε ανιψιός και εκ των στενότερων συνεργατών τού Σταύρου Νιάρχου. Ο εκλιπών, ασχολήθηκε με τη ναυτιλία, διετέλεσε μέλος διοικητικών συμβουλίων διεθνούς κύρους οργανισμών, ενώ για μια τριακονταετία ήταν επικεφαλής των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ».

Γνωστός για την ιδιαίτερη αγάπη που έτρεφε για τη Λακωνία, ο Κ. Δρακόπουλος συνήθιζε να επισκέπτεται τακτικά περιοχές του νομού, όπως η Σπάρτη και ο Μυστράς, ενώ αξιομνημόνευτη ήταν και η διαχρονική προσφορά του -μέσω του ΙΣΝ- στον τόπο.

Ποιος ήταν ο Κ. Δρακόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, σύμφωνα με τον Σύλλογο Αποφοίτων Γερμανικής Σχολής Αθηνών, αποφοίτησε από τις τάξεις της το 1943-1944. Μετά και την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη ναυτιλία. Εργάστηκε σε επιχειρήσεις με έδρα τη Νέα Υόρκη, πριν προσχωρήσει στη «Niarchos London Ltd.» το 1953, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθυντή Ναυτιλίας. Για περίπου 30 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των «Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ». Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας «Διεθνή Ναυτιλιακά Πρακτορεία ΑΕ» για σχεδόν 20 χρόνια. Είχε διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολλών, διεθνούς κύρους, οργανισμών, όπως ο Ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το American Bureau of Shipping, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Τράπεζα της Ελλάδος, κ.ά.

Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κατείχε τη θέση του συμβούλου.

Ψήφισμα για τον θάνατο του Κ. Δρακόπουλου εξέδωσε η Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», που θεωρεί τον εκλιπόντα μεγάλο ευεργέτη της. Στο ψήφισμα εκφράζονται «θερμά συλλυπητήρια» προς την οικογένεια του Κ. Δρακόπουλου, ενώ η σημαία της Φιλαρμονικής Εταιρίας θα κυματίζει μεσίστια για 3 ημέρες, λόγω πένθους.

Πηγή: lakonikos.gr