Περιφέρεια Αττικής: Αιχμηρή κριτική ασκεί η παράταξη «ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ» στη διοίκηση της Περιφέρειας για την πορεία αντιπλημμυρικών έργων.

Η μείζων μειοψηφία του Γιώργου Ιωακειμίδη έκανε λόγο για «ρυθμούς… χελώνας χάριν της γραφειοκρατίας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Τον περσινό Οκτώβριο (31.10.2023) ο τότε Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης ενέκρινε έργο ύψους 2.608.386,46 € για καθαρισμό ρεμάτων. Λόγω του επείγοντος (κήρυξη σε κατάσταση Ειδικής Κινητο-ποίησης του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας) το κάνει χωρίς διαγωνισμό (χωρίς δημοσίευση) με πρόσκληση σε διαδικασία διαπραγμάτευσης περιορισμένου αριθμού εργολάβων της επιλογής του…

Μόλις…7 μήνες (!) μετά, δηλαδή τον Μάϊο του 2024 (14.05.2024) υπογράφηκε η σύμβαση του έργου με τον εργολάβο αφού προηγήθηκε προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Είναι δυνατόν έργα κατεπείγοντος χαρακτήρα για την ασφάλεια των κατοίκων της Αττικής και χωρίς καν να διενεργείται διαγωνισμός να απαιτούν 7 μήνες για να συμβασιοποιηθούν με τις εργασίες να μην έχουν μέχρι τότε ξεκινήσει;

Σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν αιτήματος του εργολάβου, να παρατείνει την προθεσμία περαίωσης του έργου (αρχική συμβατική προθεσμία 4 μη-νών) που συμβασιοποιήθηκε στην ουσία με απευθείας ανάθεση εξαιτίας περσινής έκτακτης ανάγκης, για άλλους 2 μήνες. Αυτό το προβληματικό θεσμικό πλαίσιο έχει ζητήσει μετ’ επιτάσεως η παράταξή μας από πέρσι στις εκλογές να αλλάξει. Αλλά ούτε η Περιφέρεια, ούτε η Πολιτεία έκαναν κάτι γι’ αυτό. Θα πνιγόμαστε και θα καιγόμαστε λοιπόν, και αυτοί θα παίζουν με τις ζωές μας χάριν της γραφειοκρατίας τους».

Περιφέρεια Αττικής: Kαταγγέλλει αντιπλημμυρικά έργα με «ρυθμούς… χελώνας» ο Γ. Ιωακειμίδης Το διαβάσαμε ΕΔΩ