Με εκατοντάδες πυροτεχνήματα από τα σπίτια τους υποδέχτηκαν οι Φαρσαλινοί το νέο έτος, με την ελπίδα να ανατείλει μια νέα μέρα, μακριά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα δύο προηγούμενα έτη στην ανθρωπότητα.

Στα Φάρσαλα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, ξεκίνησαν δειλά – δειλά να πέφτουν τα πρώτα πυροτεχνήματα με αποκορύφωμα 15’ λεπτά πριν την αλλαγή του χρόνου, όπου έγινε η νύχτα μέρα, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό, ενώ παράλληλα όλα τα σπίτια είχαν ανάψει τα φώτα συμμετέχοντας σε αυτήν τη γιορτή για την έλευση του νέου χρόνου. Οι ψησταρίες στα σπίτια είχαν πάρει φωτιά από νωρίς την παραμονή και από κάθε σπίτι έβγαιναν γιορτινές μελωδίες με λαϊκά και παραδοσιακά ακούσματα.
Με τα περιοριστικά μέτρα του ωραρίου, η κίνηση την παραμονή το βράδυ στα μπαράκια ήταν μηδενική, με τα περισσότερα να μην ανοίγουν καθόλου, ωστόσο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η κίνηση ήταν αυξημένη και είχε ροή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από κάμερα που είχε στηθεί στην Ακρόπολη Φαρσάλων στην αλλαγή του χρόνου και δείχνει μέρος της πόλης (προς τον Βορρά) και τον κάμπο της επαρχίας Φαρσάλων.

Του Γ. Γκαντέλου

Φωτ. Κ. Ρίζος

larissapress.grΤο διαβάσαμε ΕΔΩ