ΗΠΑ: Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ από την COVID-19 ξεπέρασε το όριο των 900.000 την Παρασκευή. Από το απόγευμα του Σαββάτου, τα στοιχεία από το Κέντρο Πόρων του Johns Hopkins Coronavirus έδειξαν ότι υπήρχαν 901.391 θάνατοι. Αυτό το ορόσημο έρχεται λιγότερο από δύο μήνες αφότου ο απολογισμός έκλεισε τους 800.000 θανάτους. Ο πραγματικός αριθμός των ζωών που χάθηκαν άμεσα ή έμμεσα από τον κορωνοϊό πιστεύεται ότι είναι σημαντικά υψηλότερος και οι ειδικοί πιστεύουν ότι ορισμένοι θάνατοι από την COVID-19 έχουν αποδοθεί εσφαλμένα σε άλλες συνθήκες.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο ξεπερνά τα 76,3 εκατομμύρια, σύμφωνα με το tracker του πανεπιστημίου. Την περασμένη ημέρα, καταγράφηκαν 371.447 νέα κρούσματα – αριθμός που έχει μειωθεί σημαντικά από τα μέσα Ιανουαρίου – και 4.154 νέοι θάνατοι. Ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων, παρόλο που το κύμα όμικρον έχει φαινομενικά κορυφωθεί σε ορισμένες πολιτείες και τα κρούσματα και οι νοσηλείες έχουν αρχίσει να μειώνονται, συνέχισε να αυξάνεται.

Η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή ανησυχίας αντιπροσωπεύει τώρα το 99,9% των νέων κρουσμάτων COVID-19 στη χώρα. Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, Δρ Ροσέλ Γουαλένσκι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι μη εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν 97 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την όμικρον από εκείνους που ήταν ενημερωμένοι με τους εμβολιασμούς τους.

«Εάν δεν είστε ενημερωμένοι σχετικά με τους εμβολιασμούς σας για την COVID-19, δεν έχετε βελτιστοποιήσει την προστασία σας από σοβαρές ασθένειες και θάνατο και θα πρέπει να εμβολιαστείτε και να ενισχυθείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις», προέτρεψε κατά τη διάρκεια μιας απάντησης στον Λευκό Οίκο για την COVID-19 Ενημέρωση ομάδας. Σε δήλωση της Παρασκευής, ο Πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να κάνουν το καθήκον τους για να σωθούν ζωές.

“Μετά από σχεδόν δύο χρόνια, ξέρω ότι το συναισθηματικό, σωματικό και ψυχολογικό βάρος αυτής της πανδημίας ήταν απίστευτα δύσκολο να το αντέξω.

Ξέρω πώς είναι να κοιτάς μια άδεια καρέκλα γύρω από το τραπέζι της κουζίνας.

Αλλά ξέρω επίσης ότι κουβαλάμε μια απίστευτη ικανότητα μέσα μας – όχι μόνο να περάσουμε τη θλίψη μας πιο δυνατά, αλλά να ενωθούμε για να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλον», έγραψε.

“Τώρα έχουμε περισσότερα εργαλεία από ποτέ για να σώσουμε ζωές και να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό – με τα εμβόλια να παραμένουν το πιο σημαντικό μας εργαλείο.

Τα εμβόλια και τα ενισχυτικά έχουν αποδειχθεί απίστευτα αποτελεσματικά και προσφέρουν το υψηλότερο επίπεδο προστασίας.

250 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ενταχθεί για να προστατευτούν , να προστατέψουν τις οικογένειές τους και τις κοινότητές τους δεχόμενοι τουλάχιστον έναν εμβολιασμό – και ως αποτέλεσμα έχουμε σώσει περισσότερες από ένα εκατομμύριο ζωές Αμερικανών», συνέχισε ο πρόεδρος. “Μπορούμε να σώσουμε ακόμη περισσότερες ζωές – και να γλιτώσουμε αμέτρητες οικογένειες από τον βαθύτερο πόνο που μπορεί κανείς να φανταστεί – εάν ο καθένας κάνει τον ρόλο του.

Προτρέπω όλους τους Αμερικανούς: να εμβολιαστούν, να εμβολιαστούν τα παιδιά σας και να λάβετε το αναμνηστικό εμβόλιο εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Είναι δωρεάν, εύκολο και αποτελεσματικό – και μπορεί να σώσει τη ζωή σας και τις ζωές όσων αγαπάτε”, κατέληξε ο Μπάιντεν.

Τα δεδομένα του CDC δείχνουν ότι 212,5 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως και 89,3 εκατομμύρια έχουν λάβει αναμνηστική δόση.

ΠΗΓΗ