Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022, 02:08

Νοτοπούλου: Πληρότητα 15,2% δεν σημαίνει βιωσιμότητα κ. υπουργέ

«Τα επίσημα στοιχεία για τις πληρότητες των τουριστικών καταλυμάτων, όπως προκύπτουν από την εβδομαδιαία έρευνα του χειμερινού παρατηρητηρίου του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ)», επικαλείται σε δήλωσή της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και καλεί την κυβέρνηση «να λάβει άμεσα και γενναία μέτρα στήριξης για να σωθεί ο ελληνικός τουρισμός».

Στη δήλωσή της αναφέρει ότι τα στοιχεία του ΙΤΕΠ έρχονται να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των ενώσεων ξενοδόχων προ δυόμιση εβδομάδων και προσθέτει: «Τα μεγέθη είναι αποκαλυπτικά. Η μέση πληρότητα 15,2% στο σύνολο των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας, αλλά και η χαμηλή μέση τιμή διανυκτέρευσης, είναι ενδεικτικές της δύσκολης κατάστασης που βιώνουν τα καταλύματα, τόσο του ορεινού όγκου και των χειμερινών προορισμών, όσο και των αστικών κέντρων. Οι κραυγές αγωνίας όμως των επιχειρηματιών και των εργαζομένων του κλάδου, πέφτουν στο κενό!».

Καταλήγοντας, η τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλεί «τον υπουργό Τουρισμού να πάψει να εμπαίζει τους ανθρώπους του τουρισμού με θριαμβολογίες και εκτιμήσεις που δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2022, 02:08

Το διαβάσαμε ΕΔΩ