Αίτημα για ταμπέλα Γεωργιτσίου στον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο-Σπάρτη

Υπόμνημα με αίτημα την τοποθέτηση ταμπέλας που να αναγράφει το τοπωνύμιο Γεωργίτσι επί του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο-Σπάρτη υπέβαλε στο γραφείο υπουργού και υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών, ο πρόεδρος του ΔΣ Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος κ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης.

«Η εταιρεία Μορέας ΑΕ προ ολίγων ετών, παρέδωσε στην κυκλοφορία, το μεγαλύτερο έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας», τον νέο αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας Λεύκτρο-Σπάρτη», αναφέρει ο κ. Τσίχλης και προσθέτει: «Ο δρόμος αυτός διέρχεται από την Δημοτική Ενότητα Πελλάνας του Δήμου Σπάρτης. Η τοπική Κοινότητα Γεωργιτσίου του Δήμου Σπάρτης, αποτελεί το μοναδικό τουριστικό χωριό της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας, για το οποίο δεν υφίσταται σήμανση- ταμπέλα που αναγράφει το χωριό Γεωργίτσι, εντός του ως άνω αυτοκινητόδρομου, με συνέπει α τουρίστες και επισκέπτες να διαμαρτύρονται έντονα ότι φτάνουν στην Σπάρτη και ψάχνουν το Γεωργίτσι.Αφού ενημερωθούν ότι το Γεωργίτσι βρίσκεται πιο πριν, αναγκάζονται να γυρίσουν πίσω, έχοντας κάνει έναν άσκοπο κύκλο, μία άσκοπη επιπλέον διαδρομή που οφείλεται ξεκάθαρα στην έλλειψη σήμανσης. Αυτό έχει όμως, ως συνέπεια, το Γεωργίτσι να χάνει τουρίστες, επισκέπτες , την δυσφήμιση της Λακωνίας ως ανοργάνωτης περιφερειακής ενότητας και η εταιρεία Μορέας Α.Ε. να επιδεικνύει μεροληπτική συμπεριφορά εις βάρος μονάχα του Γεωργιτσίου, αφού τα υπόλοιπα χωριά αναγράφονται κανονικά με σήμανση εντός του αυτοκινητόδρομου.                                                              

Το Γεωργίτσι διαθέτει ξενοδοχεία, σύγχρονα καταστήματα, φαράγγια, τουριστικά πάρκα, μονοπάτια, την ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία όπου διέμενε ο Παπαφλέσσας, συνδέει την Λακωνία με την Μεσσηνία μέσω Ταϋγέτου και διαθέτει ιστορία, αφού είναι γνωστό πανελλαδικά ως το χωριό των Αεροπόρων.     

Στο επάνω μέρος του χωριού, βρίσκεται το μνημείο των αεροπόρων και στην είσοδο του χωριού, το μαχητικό αεροσκάφος F 104 ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στους υπέρ πατρίδος πεσόντες αεροπόρους μας.

Ο υποσμηναγός Ευάγγελος Γιάνναρης έδωσε το προβάδισμα στα μητρώα των ελλήνων αξιωματικών που έπεσαν στο ηρωικό έπος του 1940 και στις 20-4-1941 με βασιλικό διάταγμα τού απονεμήθηκε ο Σταυρός του Ιπτάμενου για την εξαιρετική τόλμη. Ο ανθυποσμηναγός Γρηγόριος Πετράκης έλαβε εύφημο μνεία και του απονεμήθηκε ο Πολεμικός Σταυρός από το Γ’ Σώμα Στρατού. Ο επισμηναγός Νικόλαος Σκρουμπέλος έλαβε το 1946 το Χρυσό Αριστείο Ανδρείας και με βασιλικό διάταγμα τού απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιπτάμενου».                                                              

Εν κατακλείδι, ο κ. Τσίχλης τονίζει: «Ζητούμε την τοποθέτηση σήμανσης- ταμπέλας επί του αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου- Σπάρτη και συγκεκριμένα στην έξοδο “Λογκανίκος”, που θα αναγράφει την ιστορική τοπική Κοινότητα Γεωργιτσίου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr