Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα στο δημαρχείο Ευρώτα

Την Τρίτη

Σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Ευρώτα στη Σκάλα, την Τρίτη 22/2 και ώρα 1:00 μμ, καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής η Επιτροπή Αγώνα, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Ευρώτα «με θέμα την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για την αναστολή των παράνομων εργασιών που επιχειρεί η ΤΕΡΝΑ στην περιοχή των “Ξηροκαμπίων” της ΔΚ Σκάλας όπου σχεδιάζεται να γίνει η χωματερή για τα σκουπίδια Λακωνίας και Αρκαδίας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Ακόμα, τονίζει: «Εκφράζοντας την βούληση της πλειοψηφίας των κατοίκων που εναντιώνονται στο έργο ταφόπλακα απαιτεί από την οικονομική επιτροπή την υπερψήφιση και κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς όσο τον δυνατόν συντομότερα, καθώς και την συμβολή της ως εκτελεστικό όργανο για την υλοποίηση όλων των υπολοίπων αποφάσεων που είχε λάβει το ΔΣ στην συνεδρίαση του στις 20/12/2021 οι οποίες εκκρεμούν με ευθύνη του Δημάρχου και της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής:
1. Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου που να παρίσταται στις συγκεντρώσεις ενάντια στις παράνομες εργασίες κατασκευής του έργου
2. Σύνταξη κειμένου-καταγγελίας που να καταδικάζει τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο χώρο που θα γίνει το εργοστάσιο σκουπιδιών και η χωματερή.
3. Διοργάνωση καμπάνιας ενημέρωσης για την επικινδυνότητα του έργου για το περιβάλλον, την υγεία των κατοίκων, την αγροτική παραγωγή και το μέγεθος του οικονομικού κόστους το όποιο θα επωμιστούν οι κάτοικοι με κάθε μέσο που διαθέτει ο Δήμος (αναρτήσεις στο site του Δήμου, αποστολή ενημερωτικών φυλλαδίων με τους λογαριασμούς του νερού, διάθεση φωτοτυπικών για την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων, διάθεση υλικών Δήμου για τη δημιουργία πανό κλπ)», καταλήγει η Επιτροπή Αγώνα.

Πηγή: lakonikos.gr