Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022, 17:00

To WhatsApp ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το «παιδί θαύμα» του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο, φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς και MVP του NBA All-Star για το 2021. Ο Αντετοκούνμπο είναι ο πρώτος παγκόσμιος συνεργάτης του WhatsApp και το NBA All-Star Weekend στο Κλίβελαντ – το έκτο κατά σειρά All-Star Game στη καριέρα του Αντετοκούνμπο – είναι απλώς η αρχή για αυτήν τη συνεργασία που θα αποκαλυφθεί σιγά σιγά με τον καιρό.

 

Η ιστορία του εκφράζει το ήθος της παγκόσμιας σύνδεσης και της κοινότητας: γεννημένος από Νιγηριανούς γονείς στην Αθήνα, ο Αντετοκούνμπο κυριάρχησε στο αμερικανικό μπάσκετ και έγινε σύμβολο ελπίδας και θετικότητας για τους φαν του αθλήματος σε όλο τον κόσμο.


Ένας άνθρωπος, συνονθύλευμα πολλών χωρών, που είναι περήφανος για τη καταγωγή και την ταυτότητα του, ο Αντετοκούνμπο εκμεταλλεύεται την απίστευτη δύναμη που παρέχει το WhatsApp παραμένοντας κοντά στις ρίζες του και κρατώντας την αγάπη της οικογένειάς του στην καρδιά του, μια παγκόσμια εμπειρία που μοιράζονται οι περισσότεροι από 2 δισεκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής σε περισσότερες από 180 χώρες.

 

Ο Αντετοκούνμπο είπε: «Σε όλη μου τη ζωή, το WhatsApp με κράτησε συνδεδεμένο με τους αγαπημένους μου, τους φίλους μου, τις κοινότητές που είμαι μέλος και όλους όσους είναι σημαντικοί για εμένα. Λειτουργεί σαν ένας σύνδεσμος με το σπίτι μου στην Ελλάδα και ένας σύνδεσμος με τις ρίζες της οικογένειάς μου στη Νιγηρία. Η εύκολη πρόσβαση στις κοινότητές που είμαι μέλος με βοήθησε στο να γίνω το άτομο και ο αθλητής που είμαι σήμερα και στο να συνεργαστώ με το WhatsApp – μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιώ καθημερινά για να παραμένω συνδεδεμένος με την οικογένεια μου που είναι πολλή σημαντική για μένα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε και χτίσουμε μαζί αυτή τη συνεργασία».

 

Για να ανακοινώσει τη συνεργασία, ο Γιάννης έφτασε στο All-Star Game φορώντας ένα custom-made hoodie που σχεδίασε η Post Imperial, το brand που ιδρύθηκε από τον Νιγηριανό-Αμερικανό σχεδιαστή Niyi Okuboyejo.


Το hoodie φέρει τον αριθμό της φανέλας του Γιάννη, 34, και «προσαρμόστηκε» στα δεδομένα για να γίνει +234, ο διεθνής κωδικός κλήσης για τη Νιγηρία, υποδεικνύοντας την εγγύτητα όλων αυτών των μικροσκοπικών στοιχείων που απαρτίζουν τις ταυτότητές μας. Η πλάτη είναι διακοσμημένη με το οικογενειακό όνομα του Γιάννη, «Adetokunbo», συμβολίζοντας τις βαθιές εσωτερικές συνδέσεις που καλλιεργεί το WhatsApp.


Ο Αντετοκούνμπο είπε: «Όταν σκέφτομαι τη Νιγηρία, σκέφτομαι από πού ήρθαν η μαμά και ο μπαμπάς μου, αλλά και τη νεολαία, τους καλλιτέχνες, τα ταλέντα που εργάζονται ακούραστα για την τέχνη τους. Ήταν απίστευτο να συνεργάζομαι με τον Niyi της Post imperial, έναν απίστευτο επιχειρηματία που αποτελεί παράδειγμα του διαρκούς πνεύματος της νιγηριανής κουλτούρας, σε αυτό το πρότζεκτ της WhatsApp».


Ο Niyi Okuboyejo της Post Imperial είπε: «Αν έχετε πάει ποτέ στη Νιγηρία, καταλαβαίνετε ότι μετακινούμαστε και επικοινωνούμε μέσω WhatsApp. Ως Νιγηριανοαμερικανός σχεδιαστής, ήταν απίστευτη τιμή να συνεργαστώ με τον Γιάννη και το WhatsApp. Ο Γιάννης αντιπροσωπεύει την κορυφή της αριστείας στην κοινότητά μας και τη δέσμευσή μας να διαπρέψουμε. Το hoodie αυτό είναι μια ωδή στις νιγηριανές ρίζες μας, εμπνευσμένο από τη σημαία της Νιγηρίας. Αυτή ήταν μια συνεργασία μεταξύ εμένα, του Γιάννη, ντόπιων Νιγηριανών τεχνιτών βαφών και Νιγηριανών ραφτών, όλοι συνδεδεμένοι μέσω του WhatsApp».


Η Vivian Odior, Head of Global Brand and Integrated Marketing στο WhatsApp, δήλωσε: «Η επιτυχία του Γιάννη τροφοδοτείται από τις βαθιές και ουσιαστικές σχέσεις που έχει στη ζωή του και ήταν τιμή μου να ακούσω ότι το WhatsApp βοήθησε να διατηρηθούν δυνατές αυτές οι σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένη που ο Γιάννης θα είναι ο πρώτος παγκόσμιος συνεργάτης της WhatsApp. Ο Γιάννης είναι ένας από τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το WhatsApp καθημερινά για να παραμένουν συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά τους, η ιστορία του Γιάννη είναι ένα τέλειο παράδειγμα του γιατί κάνουμε ό,τι κάνουμε καθημερινά».


Δεν υπάρχει καλύτερη προσωποποίηση του πνεύματος της WhatsApp – της απαράμιλλης δύναμης του να καταρρίπτει τα εμπόδια και να συνδέει ανθρώπους από κάθε κοινωνική ομάδα- από τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος χρησιμοποίησε το WhatsApp για να γίνει ο παγκόσμιος πολίτης που είναι σήμερα.


Ο Αντετοκούνμπο δήλωσε σχετικά: «Όσοι γνωρίζουν την ιστορία μου ξέρουν ότι είμαι Έλληνας και Νιγηριανός: Μεγάλωσα στην Ελλάδα, αλλά οι ρίζες μου είναι Νιγηριανές. Μεγαλώνοντας ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθώ με την οικογένειά μου στη Νιγηρία ήταν μέσω του WhatsApp. Ως άνθρωποι είμαστε μια συλλογή από εμπειρίες και το να μαθαίνω από πού ήρθα με κράτησε κοντά στην ταυτότητά μου, καθώς συνεχίζω να εξελίσσομαι ως αθλητής και ως άνθρωπος».