Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου στην πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη στο Μοσχάτο. Η δράση πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας φύλων και σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Πειραιά του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στην προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας,  καθώς και στην παγκόσμια ειρήνη.

Στο πλαίσιο της δράσης ευαισθητοποίησης στήθηκε περίπτερο από το Κέντρο Κοινότητας και την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου όπου έγινε διανομή στους πολίτες έντυπου ενημερωτικού υλικού για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Πειραιά.

Παράλληλα, τα παιδιά των Νηπιαγωγείων του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου έστειλαν με ζωγραφιές και δημιουργικές κατασκευές τα δικά τους μηνύματα για την Ημέρα της Γυναίκας τα οποία διακόσμησαν το περίπτερο των φορέων στην πλατεία.

Κατά τη διάρκεια της δράσης  παρουσιάστηκε δρώμενο σύγχρονου χορού σχετικό με το θέμα από την ομάδα εφήβων και τη γυμνάστρια του  Τμήματος  Αθλητισμού του Δήμου μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης και  Κοινότητας Ταύρου, Κατερίνα Καρύδη, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, Άννα Κρεμμύδα, ο πρόεδρος του Δ.Σ  Αθανάσιος Μελίστας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Κηποτεχνίας, Παιδικών χαρών, φροντίδας αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, και Συντονισμού των Αθλητικών δραστηριοτήτων, Γεώργιος Φελλάς , o Δημοτικός Σύμβουλος κος Πεφάνης  και υπηρεσιακά στελέχη.

Αναλυτικό φώτο – ρεπορτάζ.Το διαβάσαμε ΕΔΩ