Η ενίσχυση των σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής με το Ντουμπάι για ζητήματα θεματικού τουρισμού, με έμφαση στους τομείς της γαστρονομίας και της υγείας και ευεξίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Τουρισμού και εμπορίου του Ντουμπάι Issam Kazim

“Δεν ήταν δυνατόν να βρεθούμε στην καρδιά της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και να μην συναντηθούμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες πάνω σε θέματα τουρισμού” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ενδιαφέρον της Περιφέρειας να υπάρξει εντονότερη θεσμική συνεργασία σε αυτό το επίπεδο.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η Αττική είναι ένας τόπος με πλούσιο παρελθόν και λαμπρή ιστορία, που πλέον περνά στη νέα εποχή, αποτελώντας μια δημοφιλή επιλογή για τον διεθνή τουρίστα: “Διαθέτουμε υψηλού επιπέδου γαστρονομία και μοναδικά αγροδιατροφικά προϊόντα που αποτελούν τη βάση της Ελληνικής διατροφής. Αλλάζουμε ριζικά την εικόνα της Περιφέρειας με υπερσύγχρονες υποδομές, που ενισχύουν την προσβασιμότητα στην Αττική. Αναπλάθουμε πλήρως το παράκτιο μέτωπο και αναδεικνύουμε τα κοσμοπολίτικα νησιά της Αττικής μας. Όλα αυτά, αποτελούν μια ανοικτή πρόσκληση στους επισκέπτες από το Ντουμπάι τους οποίους περιμένουμε για να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία” είπε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η επαγγελματική δραστηριοποίηση 8.000 Ελλήνων στο Ντουμπάι αποδεικνύει τις προοπτικές που μπορεί να προσφέρει και στις δυο πλευρές η επέκταση των επιχειρηματικών σχέσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε επίσης το ενδιαφέρον της διοίκησης για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού υγείας και ευεξίας καθώς και του ιατρικού τουρισμού, τονίζοντας ότι η Αττική διαθέτει άριστα εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και υπερσύγχρονες υποδομές υψηλών προδιαγραφών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πατούλης ζήτησε από τον κ. Kazim τη συνδρομή του, ώστε να υπογραφεί ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ντουμπάι σε θέματα τουρισμού, ενώ τον προσκάλεσε και σε επίσημη επίσκεψη στην Αττική, προκειμένου να διαπιστώσει προσωπικά τις τεράστιες προοπτικές της Περιφέρειας σε αυτόν τον τομέα.

Ο κ. Kazim απάντησε ότι θα επισκεφθεί την Αττική τον ερχόμενο Ιούλιο, προκειμένου να συνεχιστεί η περαιτέρω συζήτηση για ευρύτερες συνέργειες, ενώ ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Περιφερειάρχη, δήλωσε ότι επιθυμεί έναν ανοικτό διάλογο για τη συνεχή ανταλλαγή τεχνογνωσίας, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεση του να συνδράμει σε σύναψη θεσμικής συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Οικονομικών του Ντουμπάι, που έχει την αρμοδιότητα της τουριστικής πολιτικής.

Επίσης , ο κ. Kazim αναφέρθηκε στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την καινοτομία ως εργαλεία ανάπτυξης, τονίζοντας ότι η πολιτιστική πορεία της Αττικής στους αιώνες, αλλά και οι υπέροχες γεύσεις που προσφέρει, είναι τα στοιχεία που έχουν κάνει γνωστό το τουριστικό προϊόν της σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Kazim μίλησε με θερμά λόγια για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η διοίκηση για την αλλαγή της εικόνας της Αττικής, επισημαίνοντας ότι οι ριζοσπαστικές αποφάσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης, ήταν αυτές που κατέστησαν τα Εμιράτα πρωτοπόρο δύναμη μέσα σε λίγες μόνο δεκαετίες.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ