Ο Joe Ades είναι ένας μικροπωλητής που ζει στη Ν. Υόρκη που το πρωί ξεφλούδιζε πατάτες καταφέρνοντας να χτίσει μία αμύθητη περιούσια.

Το πρωί ξεφλούδιζε πατάτες και το βράδυ ζούσε μια πολυτελή ζωή

Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται επιχειρηματικά μυαλά. Και κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται αυτό το χάρισμά τους στο έπακρο μόλις το ανακαλύψουν.

Ο Joe Ades είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Ο μικροπωλητής της Νέας Υόρκης που έμεινε στην ιστορία όχι μόνο γι’ αυτό που πουλούσε αλλά και για τον τρόπο που το έκανε. Ντυμένος πάντα με ακριβά και μοντέρνα για την εποχή κοστούμια που τελικά όπως αποδείχτηκε ήταν μέρος μιας μεγάλης και ακριβής συλλογής.

Μια συλλογή που πέτυχε πουλώντας κάτι που σε πολλούς θα φαινόταν φθηνό και όχι ικανό να βγάλει κέρδος. Κι όμως το μότο του Joe επιβεβαιώθηκε. «Ποτέ μην υποτιμάς ένα μικρό ποσό που μαζεύεις με το χέρι για 60 χρόνια»!

Ο μικροπωλητής που έκανε τεράστια περιουσία

Τι ακριβώς, όμως, πουλούσε ο Ades; Αποφλοιωτές πατάτας! Πολύ καλούς αποφλοιωτές πατάτας όπως έλεγε ο ίδιος έναντι πέντε δολαρίων τον ένα. Και οι πελάτες περίμεναν στην ουρά όπου έστηνε το κασελάκι του και έκανε επίδειξη. Όχι μόνο για να δουν τι πουλούσε αλλά και για να ακούσουν όσα έλεγε. Ιστορίες, αστεία και ό,τι έκανε τον πελάτη να νιώθει οικειότητα και τελικά να καταλήγει να αγοράζει τον αποφλοιωτή του.

Πηγή: enimerotiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αστυνομικοί αποχαιρετούν τον συνάδελφο σκύλο τους που πέθανε από καρκίνο

Ινδία: Γονείς ζητούν αποζημίωση 650.000 δολάρια από τον γιο τους επειδή δεν έχει κάνει παιδί!





Προηγούμενο άρθροTo συγκλονιστικό σκίτσο για τον Θύμιο που έχει συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα



Το διαβάσαμε εδώ