Λιθουανοί δικαστοί υπάλληλοι φιλοξενήθηκαν στη Σπάρτη

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Στη Σπάρτη βρέθηκαν το διάστημα 16/5 έως και 20/5/2022 δικαστικοί υπάλληλοι από τη Λιθουανία, στο πλαίσιο διμερούς ανταλλαγής δικαστικών υπαλλήλων του ευρωπαϊκού προγράμματος EJTN (European Judicial Training Network). To Ειρηνοδικείο Σπάρτης είχε την τιμή και τη χαρά να γνωρίσει και να συνεργαστεί με τους αντιπροσώπους της χώρας της Βαλτικής, οι οποίοι γνώρισαν τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους δικαστές της περιφέρειας του Πρωτοδικείου Σπάρτης. Οι επισκέπτες παρακολούθησαν τη διαδικασία εκδίκασης πολιτικών και ποινικών υποθέσεων, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της περιοχής, γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και απόλαυσαν την φιλοξενία των ντόπιων. Επίσης, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Σπάρτης παρέθεσε γεύμα προς τιμή τους στην περιοχή του Παρορίου Σπάρτης.

«Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες Modesta Čeplinskaitė από το δικαστήριο Panevėžys Regional Court και την Agneta Bulake από το δικαστήριο Kaunas Regional Court, καθώς και το πρόγραμμα EJTN για την ανταλλαγή γνώσεων, πρακτικών, εμπειριών και κουλτούρας και ευχόμαστε να υπάρχουν και άλλες τέτοιες συνεργασίες μεταξύ δικαστικών υπαλλήλων και υπηρεσιών», αναφέρει το Ειρηνοδικείο Σπάρτης.

Lithouania Sparti

(Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Κώστας Παπακώστας, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου, Χριστίνα Καλογεράκου, Modesta Čeplinskaitė,  Agneta Bulake, Μαρία Φωτάκη-Ειρηνοδίκης Σπάρτης, Χρίστος Μασούρας και Μαρία Νικολούδη).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr