«Στους δρόμους της φουρναροσύνης»

«Ο φούρνος δίνει το καθημερινό ψωμί, το κυριακάτικο ιδιαίτερο μαγείρεμα. Είναι επίσης το πρόσφορο, η φανουρόπιτα,ο άρτος της Παναγίας, η κεντητή πίτα ή κουλούρα για τάμα, το τσουρέκι, ο κουραμπιές το μελομακάρονα. Είναι η θρησκεία μας, τα ήθη και έθιμα, η οικονομία, ο χαρακτήρας της χώρας μας, οι λατρευτικές μας παραδόσεις. Αυτά τα στοιχεία η αρτοποιία τα διατηρούσε από την αρχαιότητα, τα πέρασε αλώβητα μέσα στους αιώνες πάρα τις εθνικές δυσκολίες – τραγωδίες – καταστροφές, τα συντηρεί ακόμα και σήμερα…». Αυτά  και άλλα πολλά ειπώθηκαν τη Δευτέρα 30/5 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Συντεχνίας Αρτοποιών Λακωνίας, κ. Νίκου Μάζη, στον προαύλιο χώρο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης.

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους  παρευρισκόμενους που συνταξίδεψαν μαζί μου στους δρόμους της φουρναροσύνης», επισημαίνει ο κ. Μάζης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr