Κάθε πότε πρέπει να αντικαθιστάς τα ξυραφάκια, τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ και το τσιμπιδάκι φρυδιών;

Θυμάσαι ποια είναι η τελευταία φορά που άλλαξες το ξυραφάκι ή το τσιμπιδάκι φρυδιών σου; Πότε πέταξες τα παλιά σφουγγαράκια μακιγιάζ σου; Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα εκτός από τα καλλυντικά και στα beauty tools που χρησιμοποιείς καιρό τώρα!

Ξυραφάκια:
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, οι λεπίδες και τα ξυραφάκια μιας χρήσης έχουν διάρκεια ζωής περίπου πέντε έως επτά ξυρίσματα. Τα ξυραφάκια κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος τείνουν να μαζεύουν στις λεπίδες τους εκτός από τρίχες, την κρέμα/ αφρό ξυρίσματος και νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού, κοκκινίλων- ακόμη χειρότερα, εγκαύματος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί προτείνουν το καλό πλύσιμο των λεπίδων τους, ιδιαίτερα μετά από κάθε χρήση.

Σφουγγαράκια του μακιγιάζ:
Μαζί με τα πινέλα, τα σφουγγαράκια μακιγιάζ είναι τα απόλυτα must- have στο μακιγιάζ μας. Το θέμα σε κάθε περίπτωση είναι εκτός από να τα έχουμε στο νεσεσέρ μας και να τα χρησιμοποιούμε σωστά, να φροντίσουμε να τα πλένουμε μετά από κάθε χρήση με νερό και ένα μη αλλεργιογόνο σαπούνι ή κάποιο άλλο ειδικό, καθαριστικό προϊόν και φυσικά να τα αντικαθιστούμε, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε γενικές γραμμές μπορείς να κρατήσεις πως από 3 έως 6 μήνες μετά την πρώτη χρήση τους καλό είναι να λες «αντίο» στα παλιά σφουγγαράκια μακιγιάζ.

Τσιμπιδάκι φρυδιών:
Ok, μπορεί τα περισσότερα τσιμπιδάκια φρυδιών να είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο δεν λήγει ακριβώς… αλλά με την πάροδο του χρόνου, δεν γίνεται να μην έχεις παρατηρήσει κάποια φθορά.

Πηγή: lakonikos.gr