Ξεκινάει τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και νωρίτερα από τις προηγούμενες δύο χρονιές λειτουργίας της η Ενισχυτική Διδασκαλία πανελλαδικώς εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων στα λύκεια της επικράτειας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, κατόπιν και σχετικής εγκυκλίου που απεστάλη προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου και Διευθυντές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την οργάνωση και έγκαιρη έναρξη του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Η ΕΔΕΜ απευθύνεται στους υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων, μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείου και της Δ’ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων, και παρέχεται δωρεάν και προαιρετικά στα δημόσια σχολεία για τα μαθήματα: 1) Ελεύθερο Σχέδιο, 2) Γραμμικό Σχέδιο, 3) Γαλλικά, 4) Γερμανικά, 5) Ιταλικά, 6) Ισπανικά, 7) Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Κεραμέως: «Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη»

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, φέτος υπάρχουν βελτιώσεις στη λειτουργία της Ενισχυτικής Εκπαίδευσης, αφού θα λειτουργήσουν Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ) σε όλη τη χώρα που εξυπηρετούν όμορα σχολεία με 6-10 μαθητές ανά τμήμα (οι αντίστοιχοι περσινοί αριθμοί ήταν 12-15 μαθητές ανά τμήμα).

Επίσης, φέτος, πέραν του ότι διατίθενται περισσότεροι εκπαιδευτικοί για περισσότερα τμήματα και περισσότερους μαθητές, με λιγότερους ανά τμήμα, η ΕΔΕΜ ξεκινά περίπου ένα μήνα νωρίτερα (24/10 αντί 19/11). Ακόμη, από φέτος το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο γίνεται τρίωρο μάθημα (αντί διώρου), ενώ ένα τμήμα ΕΔΕΜ μπορεί εκτάκτως να λειτουργήσει ακόμη και με τρεις μαθητές.

«Η παιδεία αλλάζει. Στην πράξη», τόνισε σε σχετικό της σχόλιο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. «Συνεχίζεται και φέτος, διαρκώς βελτιούμενη και ενισχυόμενη, ενώ ξεκινά και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, η διδασκαλία όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων στο δημόσιο σχολείο», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες στη δημόσια εκπαίδευση και στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους. «Όλα τα παιδιά μας αξίζουν να λάβουν από το δημόσιο, δωρεάν σχολείο τα αναγκαία εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», σημείωσε.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων θεσπίστηκε με νόμο -για πρώτη φορά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα- και άρχισε κατά το σχολικό έτος 2020-21, με στόχο την ισότητα των ευκαιριών στην εκπαίδευση. Η ΕΔΕΜ υποστηρίζει και προετοιμάζει, δωρεάν μέσα στο δημόσιο σχολείο, τους υποψηφίους στα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει, προκειμένου να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το διαβάσαμε εδώ