Η γερμανική εφημερίδα “OK Magazin” υποστηρίζει ότι ο γιος της Ελισάβετ, βασιλιάς Κάρολος δεν ήταν καλά ψυχικά και σωματικά από τον θάνατό της.

Προβλήματα υγείας φέρεται να αντιμετωπίζει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ σύμφωνα με την γαλλόφωνη Le Matin η οποία βασίζεται και σε ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας “OK Magazin”.

Σύμφωνα με το άρθρο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β, ο νέος μονάρχης έχει καταρρεύσει ψυχικά αλλά και σωματικά. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για «τεράστια κρίση» που θα πρέπει να ξεπεράσει.

Σύμφωνα με πολλαπλές πηγές ο Κάρολος: «πάσχει από κατάθλιψη και είπε στη γυναίκα του Καμίλα ότι η νέα του ζωή είναι πολύ δύσκολη για αυτόν. Είναι κουρασμένος και πανικόβλητος για το τι τον περιμένει ως βασιλιά».

Δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου.

Αρκετοί άνθρωποι στο παλάτι λέγεται ότι ανησυχούν και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει ήδη ενημερωθεί για την κατάσταση. «Οι γιατροί είπαν στον Oυίλιαμ να είναι έτοιμος. Η βασιλεία του Καρόλου θα είναι μια από τις συντομότερες των τελευταίων 200 ετών. Ακόμη και πριν από το θάνατο της βασίλισσας, η υγεία της ήταν ήδη ανησυχητική για τους ίδιους λόγους. Πράγματι, ήδη από το 2019, τα πρησμένα χέρια και τα δάχτυλά του ήταν πηγή ανησυχίας», αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα.

Στις 6 Μαΐου 2023 η στέψη του

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του 2023 και όχι στις αρχές Ιουνίου με τη βασιλική σύζυγο Καμίλα να στέφεται δίπλα του, αποκάλυψαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ένα από τα άτομα που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου είναι ο γιος του και διάδοχος, πρίγκιπας Ουίλιαμ. Να σημειωθεί ότι η ημερομηνία συμπίπτει με τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου των Σάσσεξ, Άρτσι.

Να σημειωθεί ότι η Daily Mail είχε αποκαλύψει ότι η στέψη του Καρόλου θα γίνει σε μια λιτή τελετή που δεν θα θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ που ανέβηκε στον θρόνο το 1953.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail η τελετή πρόκειται να διαρκέσει λίγο περισσότερο από μία ώρα αφού η λειτουργία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ θα έχει λιγότερες τελετουργίες.

«Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται ότι θέλει η στέψη του να δώσει τον τόνο για μια βελτιωμένη και σύγχρονη μοναρχία, διατηρώντας παράλληλα λίγη από τη μεγαλοπρέπεια που κατέπληξε τον κόσμο κατά την κηδεία της Βασίλισσας», γράφει η Daily Mail.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο που είναι γνωστό ως Operation Golden Orb:

  • Η τελετή στέψης πρόκειται να μειωθεί δραματικά σε διάρκεια και από τρεις ώρες θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από μια.
  • Η λίστα των καλεσμένων για την τελετή είναι πιθανό να μειωθεί από 8.000 σε 2.000, με εκατοντάδες ευγενείς και βουλευτές να λείπουν.
  • Έχουν διεξαχθεί συζητήσεις για έναν πιο χαλαρό κώδικα ενδυμασίας.
  • Παραδοσιακές και χρονοβόρες τελετουργίες δεν θα πραγματοποιηθούν για εξοικονόμηση χρόνου.

Προηγούμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές – Ο Ανδρουλάκης θα κληθεί να αποφασίσειΤο διαβάσαμε εδώ