Σε εντυπωσιακά «χριστουγεννιάτικα χωριά» γεμάτα δράσεις και παιχνίδια μεταμορφώνει από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας(ΟΠΑΝΔΑ), 10 γειτονιές της Αθήνας, με σκοπό να ενισχύσει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη.

O Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του υποδέχονται καθημερινά μικρούς και μεγάλους στις πλατείες: Μεσολογγίου (Παγκράτι), Χελντράιχ (Νέος Κόσμος), Ζακλίν ντε Ρομιγί (Θησείο), Αγίας Αικατερίνης (Κάτω Πετράλωνα), Αθανασίου Διάκου (Θυμαράκια), Ναθαναήλ (Αγ. Ελευθέριος), Αγίου Ανδρέα (Λαμπρινή), Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Δημητρίου (Πανόρμου, Αμπελόκηποι) και Γκίκα (Ελληνορώσων).

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στην πλατεία Γκίκα, στις 17:30, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε εορταστικό κλίμα θα εγκαινιάσει τα χριστουγεννιάτικα χωριά, τα οποία θα είναι «ανοιχτά» καθημερινά: 11:30 – 14:00 & 15:00 – 20:00 | Σάββατο 31.12: 11:00 – 17:00. Η βραδιά των εγκαινίων θα πλημμυρίσει με γιορτινές μελωδίες από τον Πέτρο Κούρτη και τη μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες.

«Τα φετινά Χριστούγεννα παίρνουν λάμψη και ρυθμό από τις γειτονιές της πόλης! Στολίδια, φως, λάμψη, αλλά και ένα πολύ πλούσιο ποιοτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια, που ετοιμάσαμε με πολλή φροντίδα σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς οργανισμούς του Δήμου Αθηναίων. Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε και πάλι μαζί με τα παιδιά μας, τις γειτονιές, το κέντρο, τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης. Εύχομαι να μας μείνουν αξέχαστα. Καλές γιορτές!», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Ακολουθώντας τον χάρτη του χωριού, οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν τη μαγική διαδρομή με τελικό προορισμό το σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη, ενώ ταυτόχρονα θα συμμετέχουν σε διάφορα καλλιτεχνικά διαδραστικά δρώμενα, τα οποία θα προσφέρουν μία μοναδική χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Παράλληλα θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές δράσεις όπως παραστάσεις με μαριονέτες, σόου με μαγικές σαπουνόφουσκες, χριστουγεννιάτικα παραμύθια, παιχνίδια με το ξωτικό των Χριστουγέννων κ.α.

Πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των χριστουγεννιάτικων των εκδηλώσεων, θα βρείτε στο cultureisans.gr

Δέκα Χριστουγεννιάτικα Χωριά στις γειτονιές της Αθήνας Το διαβάσαμε ΕΔΩ