Του Περικλή Χαλάτση

Το πρώτο από τα τρία σκέλη του αγώνα του WRC στην Κροατία τέλειωσε αργά το βράδυ που βρήκε μετά από οκτώ Ειδικές Διαδρομές (4Χ2) συνολικού μήκους 119,74 χλμ, τους Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe ( HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid) και τους Elfyn Evans- Scott Martin (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid) με ίδιο ακριβώς χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πρωτοπόροι που είχαν τις στιγμές τους από κλαταρισμένα ελαστικά έκαναν 1.05.15.3. Ίδιο ακριβώς χρόνο.

Οι ειδικές στους λόφους δυτικά της πρωτεύουσας του Ζάγκρεμπ ήταν «ύπουλες». Έτσι τις χαρακτήρισαν οι οδηγοί. Άλλη ενημέρωση είχαν από τα Gravel Crew και άλλα έβρισκαν μέσα στις ειδικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα πληρώματα από την κακή ποιότητα του δρόμου είχαν κλαταρισμένα λάστιχα και έχαναν πολύτιμο χρόνο αφού τις αλλαγές των ελαστικών τις έκαναν σε χρονομετρημένα κομμάτια.

Οι Thierry Neuville- Martijn Wydaeghe, μέχρι την 6η Ε.Δ είχαν την πρωτοπορία. Όμως σ αυτήν την ειδική (Ravna Gora – Skrad 2) χτύπησαν σε ένα βράχο και κατέστρεψαν το ένα λάστιχο. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Elfyn Evans- Scott Martin και η διαφορά τους μειώθηκε σε ένα δευτερόλεπτο. Το πλήρωμα της Toyota στην επόμενη ειδική από το Jaškovo στο Mali Modruš Potok πήρε το προβάδισμα (ήταν +1.6) αλλά στην 8η και τελευταία ειδική της χθεσινής ημέρας οι Βέλγοι έκαναν καλύτερο χρόνο κατά 1.6’’ και οι δύο αντίπαλοι έφθασαν στο park ferme με ίδιο χρόνο.

Στην 3η θέση βρίσκονται οι Γάλλοι Sebastien Ogier- Vincent Landais με διαφορά μόλις 6.6’’. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα στο 2ο σκέλος του αγώνα πολλά μπορούν να αλλάξουν αφού ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πιο έμπειρος τόσο στην στρατηγική όσο και στην επιλογή ελαστικών.

Yohan Rossel -Arnaud Dunand

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης ακολουθούν οι Εσθονοί Ott Tanak- Martin Jarveoja με +41.1 και την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Andrien Fourmoux- Alefandre Coria (Ford Puma Rally 1 Hybrid) με +52.7’’

Andrien Fourmoux- Alefandre Coria

Στην 6η θέση βρίσκονται οι Takamoto Katsuta – Aaron Johnston (TOYOTA GR YARIS Rally 1 Hybrid) , στην 7η οι Andreas Mikkelsen – Torstein Eriksen ( HYUNDAI i20 N Rally 1 Hybrid), στην  8η οι Gregoire Munster  – Louis Louka (Ford Puma Rally 1 Hybrid), στην 9η θέση ακολουθούν οι Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov (Citroen C3) και τη δεκάδα κλείνουν οι Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3).

Σήμερα Σάββατο (20/4) η ημέρα θα είναι κάπως καλύτερη. Τα πληρώματα θα κάνουν 8 Ε.Δ (4 Χ2) συνολικού μήκους  108,76 χλμ με μεγαλύτερη Ειδική Διαδρομή να είναι 20.77 χλμ.

 

Από χθες οι μετεωρολόγοι είχαν πει ότι ο καιρός θα είναι βροχερός γι αυτό χρειάζεται να γίνει σωστή επιλογή ελαστικών. Επίσης τα περισσότερα πληρώματα ξεκινούν με δύο ρεζέρβες γιατί μπορεί ένα διπλό κλατάρισμα να τους αφήσει εκτός αγώνα.

Έντονος αναμένεται να είναι και ο συναγωνισμός ανάμεσα στα πληρώματα Nikolay Gryazin -Konstantin Aleksandrov (Citroen C3) και Yohan Rossel -Arnaud Dunand (Citroen C3) που μάχονται στη 2η κατηγορία (WRC2).

Το διαβάσαμε ΕΔΩ