Στη Σπάρτη η άκρως επιδραστική ευρωβουλεύτρια Έλενα Κουντουρά

Μια στάση στη Σπάρτη έκανε η ευρωβουλεύτρια και εκ νέου υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έλενα Κουντουρά. Εν μέσω ενός απαιτητικού προγράμματος περιοδειών σε Πελοπόννησο και όλη την Ελλάδα, στην πορεία προς τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου, η κ. Κουντουρά βρέθηκε στη λακωνική πρωτεύουσα το απόγευμα της Τετάρτης (8/5). Συνάντησε φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, μίλησε με πολίτες και ανέπτυξε τα σχέδιά της για την επόμενη, ευκταία, θητεία της στο ευρωκοινοβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έλενα Κουντουρά συγκαταλέγεται στους 5 πιο επιδραστικούς Έλληνες ευρωβουλευτές και συγχρόνως στους 20 κορυφαίους ευρωβουλευτές -στο σύνολο των 705- που είχαν από την αρχή της θητείας τους «τη μεγαλύτερη επιρροή στη χάραξη των πολιτικών και στη διαμόρφωση νομοθεσίας στον τομέα των μεταφορών και του τουρισμού». Οι διακρίσεις αυτές προέρχονται από τον ανεξάρτητο Οργανισμό EU Matrix που καταγράφει «την επιρροή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την αρχή της θητείας τους μέχρι τώρα, και δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα στην ετήσια έκθεσή του MEP Influence Index 2024». Η έκθεση αξιολόγησε το έργο του συνόλου των 705 ευρωβουλευτών, χρησιμοποιώντας συνδυασμό κριτηρίων: Το νομοθετικό έργο που παράγουν, την ενεργή συμμετοχή τους σε Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και την επίδραση που ασκούν στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Η Έλενα Κουντουρά, εκτός πολλών άλλων, είναι συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας (GUE/NGL) στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN), ενώ συμμετέχει ενεργά στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) και στην Επιτροπή Βιομηχανίας Έρευνας & Ενέργειας (ITRE).

Πηγή: lakonikos.gr