Μετά το το «shisha», το λεγόμενο « ναρκωτικό των φτωχών», μία ακόμα ναρκωτική ουσία κάνει θραύση και στην χώρα μας. Ονομάζεται Σάλβια και πρόκειται για το ναρκωτικό των Σαμάνων του Μεξικού. Είναι ψυχοτρόπο και προέρχεται από το ομώνυμο φυτό που βγαίνει κυρίως στην επαρχία Οαχάκα του Μεξικό  γνωστό στους Ινδιάνους της περιοχής.

Το φυτό Σάλβια

Αυτό είναι το ναρκωτικό που πήρε ο 14χρονος και κατέρρευσε στη μέση της πλατείας στη Λαμία την Πέμπτη (9/5) το μεσημέρι, χάνοντας την επαφή με το περιβάλλον.  Είναι το Νο3 των δέκα πιο δημοφιλών ψυχοτρόπων ουσιών και τα τελευταία χρόνια η χρήση του έχει αρχίσει να διαδίδεται και στην Ευρώπη, καθώς το συγκεκριμένο προκαλεί έντονες παραισθήσεις, μπορεί να πυροδοτήσει ψυχωτικά επεισόδια σε νέους και κυρίως σε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, ενώ θέτει ακόμα και σε κίνδυνο τη ζωή του χρήστη. Εμπλουτίζεται με χημικά, όπως υγρά μπαταρίας, ακόμη και χλωρίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρήστες, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, λίγα δευτερόλεπτα μετά την πρώτη ρουφηξιά αρχίζουν να παραμιλάνε, να γελούν δυνατά, να ουρλιάζουν, να βγάζουν άναρθρες κραυγές και να ψιθυρίζουν ή να χειρονομούν. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η ονομασία που έχουν δώσει στους χρήστες της «Σάλβια», τους οποίους χαρακτηρίζουν «ψυχοναύτες». Ήδη στην Ευρώπη έχουν σημειωθεί θάνατοι χρηστών, οι οποίοι νόμιζαν πως μπορούσαν να πετάξουν και τελικά έπεσαν από μεγάλο ύψος και σκοτώθηκαν.

Η «Σάλβια» πωλείται νόμιμα σε διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως και στο γνωστό Amazon. Σύμφωνα με έρευνες, μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν τα sites που το προμηθεύουν. Ενώ πέρυσι τα ηλεκτρονικά καταστήματα που το πωλούσαν δεν ξεπερνούσαν τα 72, σήμερα φτάνουν τα 134.

Δείτε το βίντεο που εξηγεί με λεπτομέρειες για το ναρκωτικό του…θανάτου:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ