«Αλώνιζαν» στα Μεσόγεια και «χτυπούσαν» σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, αρπάζοντας ό,τι πολύτιμο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους. Ένας 25χρονος, ένας 22χρονος και δυο ανήλικοι κατηγορούνται ότι είχαν κάνει από τον Οκτώβριο του 2023 τουλάχιστον 16 κλοπές και διαρρήξεις, με τη λεία τους να ξεπερνά τις 120 χιλιάδες ευρώ!

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας εντοπίστηκαν στα Λεγραινά Λαυρεωτικής να προσπαθούν να διαφύγουν από ένα σπίτι που μόλις είχαν διαρρήξει. Όταν αστυνομικοί του Τμήματος Λαυρεωτικής θέλησαν να τους ελέγξουν, επιβιβάστηκαν σε ένα όχημα και τράπηκαν σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό τους να ακινητοποιηθεί στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, ενώ σε όλη τη διαδρομή πετούσαν από τα ανοιχτά παράθυρα διαρρηκτικά εργαλεία. Τελικά, οι δράστες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής όπου ταυτοποιήθηκαν ως μέλη εγκληματικής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο κινούνταν σε Λαύριο, Κερατέα και Κορωπί, εντοπίζοντας τον «στόχο» τους και παραβίαζαν κάποια πόρτα ή παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό. Άρπαζαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή, προσωπικά αντικείμενα και εξαφανίζονταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, «εξιχνιάστηκαν 16 υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών που διαπράχθηκαν από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας… Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ