Συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέτα Μακρή είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Η ατζέντα της συζήτησης επικεντρώθηκε σε ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου, με τον Δήμαρχο να ενημερώνει την Υφυπουργό, τονίζοντας ότι οι υφιστάμενες ανάγκες υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε τα αυξημένα κόστη για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων και την κάλυψη του προσωπικού καθαριότητας καθώς και την έλλειψη υποδομών, δεδομένου του υψηλού ποσοστού νεανικού πληθυσμού στον Δήμο Ηρακλείου.

Η Υφυπουργός Ζέτα Μακρή αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα θέματα που έθεσε ο Αλέξης Καλοκαιρινός και δήλωσε την πρόθεση της να στηρίξει ενεργά τον Δήμο Ηρακλείου με όποιο τρόπο μπορεί.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης, καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Σκραφνάκη.

 

Το διαβάσαμε ΕΔΩ