Επανήλθε ο κίνδυνος φωτιάς σε 4 από τους 5 λακωνικούς δήμους

Υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία 3) στους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Ελαφονήσου, Ευρώτα και Μονεμβασίας, προβλέπεται για σήμερα Σάββατο (6/7), σύμφωνα με τον ειδικό χάρτη πρόβλεψης, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ΓΓ συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κλπ), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.

Από πλευράς της, η ΠΕ Λακωνίας παρακαλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν δασική πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 (Πυροσβεστικό Σώμα) ή 112 (Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης).

Πηγή: lakonikos.gr