Δήμος Γορτυνίας: Στην αδυναμία του Δήμου Γορτυνίας να καλύψει τις ανάγκες συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης απέδωσε την κατακόρυφη αύξηση του πάγιου ύδρευσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ο Δήμαρχος Στάθης Κούλης, μιλώντας αποκλειστικά στο /a>.

«Είμαι 30 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν ήταν μια απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία, αλλά δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Το ετήσιο πάγιο ύδρευσης μέχρι τώρα ήταν στα 25 ευρώ για τις οικίες και για 30 για τα καταστήματα. Ο Δήμος μας έχει μεγάλη γεωγραφική διασπορά, καλύπτει χωριά και περιοχές με μεγάλη γεωγραφική ποικιλία, δεν είναι εύκολο να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των κατοίκων εν μέσω της γενικότερης εκτίναξης των τιμών» είπε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως «δεν εξαρτώνται όλα από τη Δημοτική Αρχή, υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αδυναμία των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου να μετρηθεί η πραγματική κατανάλωση.

Στη συνομιλία του με το ο Δήμαρχος, κ. Στάθης Κούλης, παρέπεμψε στην εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας την οποία υιοθέτηση η δημοτική αρχή και η οποία συνοδευόταν από πίνακα ανταποδοτικότητας. Η πρόταση προέβλεπε σημαντική αύξηση των τελών ύδρευσης, προκειμένου να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα, τα οποία έχουν αυξηθεί λόγω υψηλότερων δαπανών για ενέργεια, καύσιμα και συντήρηση. Η Οικονομική Υπηρεσία πρότεινε σημαντική αύξηση του παγίου ύδρευσης ώστε τα έσοδα να αυξηθούν κατά 750.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γορτυνίας, ο κ. Ε. Κούλης υπογράμμισε ότι «η αναπροσαρμογή είναι αναγκαία, καθώς τα έσοδα από το πάγιο τέλος δεν επαρκούν πλέον για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, η αντιπολίτευση και μερίδα πολιτών αντέδρασαν λέγοντας ότι νυν διοίκηση αλλά και προηγούμενες διοικήσεις του Γορτυνίας, θα έπρεπε κανονικά να ζητήσουν δημόσια ένα μεγάλο “συγγνώμη” γι’ αυτή την κατάσταση αλλά και για το γεγονός ότι ο δήμος Γορτυνίας αδυνατεί να μετρήσει τα ρολόγια, ενώ την ίδια ώρα τα προβλήματα έλλειψης αλλά και ποιότητας του νερού πληθαίνουν στα χωριά.

Δήμος Γορτυνίας: Ο Δήμαρχος στο για τις αυξήσεις 223% στο νερό – «Δεν υπήρχε άλλος δρόμος» Το διαβάσαμε ΕΔΩ