Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, 17:01

Υπέρ της διατήρησης των σχέσεων ΝΑΤΟ - Ρωσίας τάσσεται ο υπουργός Εξωτερικών

Έμφαση στη διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με τη Ρωσία έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην παρέμβασή του στην έκτακτη συνάντηση του ΝΑΤΟ, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον διάλογο τησ Συμμαχίας με τη Μόσχα, στο πλαίσιο της διττής προσέγγισης. Μάλιστα, η χώρα μας καλωσορίζει τη σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι για την επίτευξη ενός ουσιαστικού διαλόγου χρειάζεται αποκλιμάκωση και προκειμένου να φέρει απτά αποτελέσματα, θα χρειαστεί χρόνο. Στον διάλογο αυτό, προσέθεσε, θα πρέπει να τονιστούν εξαρχής οι θέσεις μας, οι οποίες βασίζονται στις κοινές αρχές και στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου. «Βασική αρχή αποτελεί η καταδίκη οποιασδήποτε παραβίασης της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, μια αρχή την οποία οφείλουν να σέβονται οι Νατοϊκοί σύμμαχοι σε όλες τις περιπτώσεις, καθώς και οι χώρες με εταιρική σχέση με το ΝΑΤΟ και ειδικά η Ουκρανία που ζητά διεθνή αλληλεγγύη» υπογραμμίζεται.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι ο ΟΑΣΕ θα μπορούσε να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στη μείωση της έντασης και στον έλεγχο των εξοπλισμών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2022, 17:01

Το διαβάσαμε ΕΔΩ