Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, 23:09

Ζέρβας: «Δεν χωράνε στη Θεσσαλονίκη οι εγκληματίες»

«Δεν χωράνε στη Θεσσαλονίκη, σε κανένα γήπεδο, σε κανένα σοκάκι, σε καμία γειτονιά, οι εγκληματίες και οι αποτρόπαιες πράξεις τους. Είναι ξένα σώματα όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να κρυφτούν πίσω από ομάδες, πίσω από λάβαρα, πίσω από αγνούς φιλάθλους, ίσως και πίσω από κάποιες ιδεοληψίες».

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (21/02) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το θέμα της αθλητικής βίας με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Συγχρόνως, ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία πάρκου κατά της αθλητικής βίας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού το πάρκο αυτό θα δημιουργηθεί σε ένα σημείο της πόλης όπου διασταυρώνονται η Παπαναστασίου και η Κλεάνθους, δυο δρόμοι εκ των οποίων ο ένας οδηγεί στην Τούμπα και ο άλλος στη Χαριλάου. «Στο πάρκο θα φυτευτούν τρία ελαιόδεντρα που θα έχουν την ηλικία των τριών παλικαριών που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της τυφλής οπαδικής βίας», εξήγησε ο κ. Ζέρβας.

O ίδιος έκανε ξεχωριστή αναφορά στα λόγια που απηύθυναν οι γονείς του Άλκη, λέγοντας: «Μέσα στη στιγμή της πιο μεγάλης οδύνης τούς άκουσα να λένε λόγια συμφιλιωτικά, λόγια που διακρίνονταν από μια μεγάλη γενναιοδωρία, λόγια παρηγορητικά προς την ίδια την κοινωνία. Αυτά τα λόγια ας κρατήσουμε όλοι».

«Η πόλη δεν χωρίζεται σε αντίπαλα στρατόπεδα», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, χαιρετίζοντας τη στάση που τήρησαν όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, 23:10

Το διαβάσαμε ΕΔΩ