Η έντονη σωματική δραστηριότητα, οι υποχρεώσεις ή το ξενύχτι δεν είναι οι μόνοι λόγοι για να δείχνει και να νιώθει κανείς κουρασμένος. Ανάμεσα σ’ αυτές τις λέξεις που νοηματοδότησε διαφορετικά η πανδημία (βλέπε τη λέξη μάσκα κλπ) είναι η κούραση. Κουραστήκαμε να μένουμε σπίτι, κουραστήκαμε να φοράμε πιτζάμες, κουραστήκαμε να πρέπει να σκεφτόμαστε τοξικά θετικά, κουραστήκαμε ψυχικά. Και το αποτέλεσμα αυτής της κούρασης (μ’ όλες τις διαστάσεις πχ διαταραχές στον ύπνο, κακή ποιότητα ύπνου, άγχος κλπ) μπορεί εξίσου να αποτυπωθεί/ φανεί στο πρόσωπό μας, όπως θα συνέβαινε αν είχαμε μία πολύ φορτωμένη μέρα.

Νιώθεις κουρασμένη. Και η αλήθεια είναι πως πρέπει να κάνεις ό,τι μπορείς για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου και τη διαχείριση του άγχους ή του προγράμματός σου. Μέχρι τότε (είναι μακρύς ο δρόμος, i know that) έχουμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να φαίνεσαι πιο ξεκούραστη.

Μάτια
Τα μάτια είναι το πρώτο σημείο που προδίδει την όποια κούραση. Οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες και το πρήξιμο στην επιδερμίδα γύρω από αυτά, είναι τα πιο φανερά σημάδια. Ποιος είναι ο πιο άμεσος και γρήγορος τρόπος να καταπολεμήσει κανείς τα ορατά σημάδια κόπωσης; Οι μάσκες ματιών/eye patches που θα μειώσουν το πρήξιμο, θα ενυδατώσουν και θα δώσουν ένα πιο φωτεινό τόνο σ’ αυτό το σημείο του προσώπου. Για ακόμη μεγαλύτερο boost, μπορείς α) να τις βάλεις στο ψυγείο β) να τις χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά με ένα beauty tool. Στα εξηγώ όλα παρακάτω! Φυσικά, σε καθημερινή βάση δεν πρέπει να ξεχνάς να απλώνεις μία κρέμα ματιών που να δρα κατά του πρηξίματος και γενικότερα να αναζωογονεί το βλέμμα, κάνοντάς το να δείχνει πιο ξεκούραστο.

Beauty Tools
Επόμενο step μετά την κρέμα ματιών; Να βάλεις στο παιχνίδι ένα skincare beauty tool ειδικά σχεδιασμένο για να μειώσει το πρήξιμο στο πρόσωπο και πιο συγκεκριμένα γύρω από τα μάτια σου. Στην αγορά θα βρεις μία μεγάλη γκάμα διαφορετικών beauty tools όπως το jade roller, οι facial ice globes, οι cooling eye roller balls ή κάποια συσκευή τόνωσης προσώπου που μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαζί με την κρέμα/ μάσκα ματιών σου, κάνοντας μασάζ από την εσωτερική έως την εξωτερική γωνία, προκειμένου να μειώσεις άμεσα το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σου.

Peeling λάμψης
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Μαγικά ραβδιά και κρέμες δεν υπάρχουν. Η υγιής, λαμπερή επιδερμίδα είναι αποτέλεσμα αφενός μιας σωστής skincare ρουτίνας αφετέρου των καλών συνηθειών. Κι αν αισθάνεσαι θαμπή την επιδερμίδα σου και θέλεις να επαναφέρεις τη λάμψη και την φρεσκάδα της, δεν έχεις παρά να βάλεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ένα peeling λάμψης. Στη συνέχεια, άπλωσε μία μάσκα που να ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σου, στοχεύοντας ακριβώς στις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, οι μάσκες με άργιλο είναι εξαιρετικές για την απορρόφηση της λιπαρότητας. Το ξηρό δέρμα χρειάζεται πάντα ενυδάτωση.

Sweet Dreams
Δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην πρωινή skincare ρουτίνα μας, πολλές φορές παραμελούμε τη βραδινή aka τη χρήση μίας κρέμας νύχτας με αποτέλεσμα να μη βοηθάμε την επιδερμίδα μας να δείχνει λιγότερο κουρασμένη. Με αναζωογονητική και συμπυκνωμένη σύνθεση με δραστικά, θρεπτικά συστατικά, που δρα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι κρέμες νύχτας αφήνουν την επιδερμίδα έτοιμη να αντιμετωπίσει τη νέα μέρα, ξεκούραστη, λαμπερή και με εμφανώς πιο νεανική όψη.

Πηγή: lakonikos.gr