Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου & Παναγίας Κύκκου Ταύρου 

Σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 μετά την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ταύρου προεξήρχε της ευχαριστιακής συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ.Αθανάσιος, πλαισιούμενος από τους εφημεριους, τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Ραφαήλ Καρακεχαγιά και τον Διευθυντή του Ιδρύματος Μουσικής της ΙΑΑ πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Ειρηναίο Νάκο.

Ο Σεβασμιώτατος μυσταγωγών τον λαό, κηρύττοντας τον Ευαγγελικό λόγο αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ” Νικητής είναι ο ηττημένος”, δανειζόμενος τον λόγο του Ιερού Αυγουστίνου για τον Εσταυρωμένο Χριστό ο οποίος ενώ φαινομενικά δείχνει ότι ηττάται εν τούτοις είναι ο απόλυτος νικητής του θανάτου ως ο Αληθινός Θεός, η Πηγή της ζωής και ο Δωτήρ των αγαθών.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη της Υψώσεως του προσωπικού μας Σταυρού καλούμενοι να αποτινάξουμε την εγωιστική μας διάθεση θυσιάζοντας τον εαυτό μας.

Στιγμιότυπα από την σημερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αχαΐας κ.κ. Αθανασίου.

Το άρθρο Ο Μητροπολίτης Αχαΐας στην Παναγίτσα Ταύρου (εικόνες) εμφανίστηκε πρώτα στο Το Μοσχάτο Μου.



Το διαβάσαμε ΕΔΩ